ponedjeljak, 3. rujna 2018.

Ženske oči govore
















Njene oči govore više od bilo čega drugog

Znamo koliko su oči bitne. Zato uhvatite taj pogled.
Ušli ste u njen vidokrug.
Zaustavi li se njen pogled na vama, doživeli ste trenutak koji je samo vaš. I  tog momenta ste  joj u  mislima. Gospodarite  onim što se u njenom životu zove Sada.
Svežite svojim očima, za sebe, taj pogled.
Progovorite!
Pogleda li  u levu stranu  nakon pitanja, znači da se nečega priseća, čak i ako je njeno ime u pitanju. Možda se dvomu da li da vam izgovori celo ime, ili nadimak.
Ako je oči usmerila   levo i na dole, znači kako želi da dođe do zaključka, vodeći unutrašnji dijalog.  Postavite novo pitanje i pustite da u sebi pronađe odgovor za koji misli da ćete bidi zadovoljni.
 Pogled usmeren  levo i gore, znači samo jedno, zasigurno se  podseća slika i događaja, kopajući po sopstvenoj memoriji. Možda želi pred vas da izvuče nešto lepo, što će vas očarati.
Pošaljite jasnu poruku svojim očima sagovornici da vam je prijatno u društvu sa njom. Prijatna misao uvek izaziva toplinu u očima. Podarite joj to, kao podsticaj  da nastavi. Bude li gledala levo i bočno - pokušava da se priseti šta je rekao neko drugi, a levo i dole govori da tog trenutka  preispituje činjenice koje ima, pričajući  sama sa sobom.
Ako nam je neko bitan, onda uvek u sebi tražimo nešto izuzetno da mu podarimo, makar se to izreklo i kroz samo dve reči. Čak i u njima, u intonaciji i boji glasa, iskazaće se sve ono što prati tu misao.
Ako su oči okrenute   desno i gore, očigledno se u toj osobi odvija  vizuelna imaginacija, smišljanje, ili čak i laganje. Takođe, to  može da bude znak da nema odgovor na vaše pitanje, već ga panično smišlja, pogotovo ako su se u pitanju tražile činjenice.
Ne dovedite je u situaciju da pogleda  desno,  tada je već jasno,  vaša sagovornica nešto nagađa, možda smišlja, ili kreira. U svakom slučaju  „priča vam priču“. Treba se setiti da je tako usmeren pogled osobe koja deci priča bajke, ili izmišljene priče. Pomozite joj da izađe na put istine. Jer takvi su razgovori i tečniji i prijatniji i samo oni vode u neko lepo sutra.
Možda će pri kraju razgovora njen pogled da bude usmeren desno i dole. Ona tog trena ispituje svoja osećanja. Bolje je uz par reči pozdrava da odete, ostavivši je u nedoumici, nego da govorite i najlepše stvari, koje mogu da se protumače kao „nagovaranje.“
Početak emotivne veze je velika igra, ako već ulazite punim srcem u to, budi i kockar i hazarder. Takvi su uspešniji u prvim koracima.
I na kraju, kratko podizanje obrva, je znak pozdrava, i  odobravanja,  zahvalnost i priznanje. Ali kada  obrve duže stoje podignute, već je znak da  je osoba iznenađena i da se plaši. Tu je potrebno da se setite da povlačenje nije gubljenje bitke, a još manje rata.
Zato, pri udvaranju, koncentrišite se na oči vašeg sagovonika, ili sagovornice. Tačno, mnogi pokušavaju da slažu svojim pogledima, ali oči su ono što će takvog najpre da otkriju.
Ako neko i uspe da smanji treptanje kod sebe, na drugoj strani, blistavost i vlažnost u očima  i široke zenice će ga otkriti, pokazujući snagu emocija.
Prema tome ako, ste sa iskrenim namerama, slobodno pogledajte osobu pred vama. Ne strahujte od toga da ćete „biti pročitani“, jer vam to olakšava i komunikaciju i namere, predpostavili smo kako ste iskreni i vispreni, a to je ono što i ne treba ni u kom slučaju.
Ako je neki deo tela odraz duše, onda su to zasigurno oči, sve ostalo je deo stila.
Uvek ćemo prvo da primetimo osobu sa stilom!
Pravo odelo  na pravoj osobi  u pravoj prilici i prava reč na pravom mestu... Eto stila!
Za lepom osobom se okrećemo, šarmantnu pamtimo, a osoba sa stilom ne izlazi iz glave.
Stil nije ono „nešto“, ali ništa nije bez stila,  jer stil ne postoji bez onog nešto.
Ma koliko bili udaljeni, kada krenemo jedno prema drugom, bez obzira ko išao brže, a ko sporije, uvek ćemo se sresti na jednom mestu. U krevetu. To je prvi zakon Ljubavi.



Nema komentara:

Objavi komentar